• Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg

Organizator

Generalni pokrovitelj


Općinski načelnik

 

Supokrovitelj

VLADA ŽZHGeneralni sponzor

Medijski promotor

Ostali sponzoriCaffe-pizzeria slastičarna Libertas Nova Bila

NK Široki Brijeg

HKK Široki Primorka

KK Široki Brijeg

HRK Široki

ŠK Široki Brijeg

banner_sksiroki

Široki Brijeg pobijedio zagrebački Dinamo na Memorijalnom turniru u Vukovaru
Subota, 11 Listopad 2014

Široki Brijeg je s 3:2 svladao Dinamo u drugoj polufinalnoj utakmici 4. Memorijalnog turnira Blago Zadro koji se ovoga vikenda igra u Vukovaru, pa će se momčad Slavena Muse u nedjelju od 15,30 sati u finalu igrati protiv Osijeka koji je u prvom polufinalu s 3:0 nadvisio Vukovar. Široki Brijeg je poveo u 21. minuti. Filip Mihaljević primio je loptu na rubu kaznenog prostora, oslobodio se za udarac lijevom nogom i sa 16 metara precizno pogodio sami kut. Neobranjivo za iskusnog Eduarda. „Plavo-bijeli“ su sredinom drugoga dijela (62. minuta) stigli do novog pogotka. Igrači Širokog su prošli po lijevoj strani, lopta je na koncu došla u kazneni prostor gdje Buhaču nije bilo teško s nekih 6-7 metara poslati je u mrežu – 2:0. No, samo dvije minute kasnije već je bilo 2:1. Fernandes je ušao u kazneni prostor, a kada se činilo da je izgubio loptu pritisnuo je obranu Širokog Brijega i natjerao Karačića na pogrešku. Junior Fernandes u 70. minuti izjednačio je rezultat, Čileanac je bio najviši u skoku nakon što je korner s desne strane izveo Lovren. Široki Brijeg do konačne je pobjede je stigao u 78. minuti. Menalo je ubacio s desne strane, a Ivanković u sredini primio loptu i silovitim udarcem zatresao mrežu za 3:2!

Strijelci: 0:1 – Mihaljević (21), 0:2 – Buhač (62), 1:2 – Karačić (64-ag), 2:2 – Fernandes (70), 2:3 – Ivanković (78).

Široki Brijeg (4-2-3-1): Bilobrk – Ćorluka (od 41. Buhač), Džidić (od 41. Laštro), Pandža, Karačić – Landeka (od 51. Ivanković) – Kožulj (od 51. Plazonjić) – Marković, Peko (od 41. Barišić) Wagner (od 66. Kožul) – Mihaljević (od 63. Menalo)

Dinamo Zagreb (4-3-3): Eduardo – Boras (od 41. Taravel), Sigali (od 41. Šimunović), Šimunić (od 41. Andrijašević), Ibanez (od 66. Sosa) – Vukojević, Goncalo (od 66. Lovren), Machado (od 51. Moro) – Wilson (od 66. Brekalo), Božić (od 51. Stanić), Fernandes.