• Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg

Organizator

Generalni pokrovitelj


Općinski načelnik

 

Supokrovitelj

VLADA ŽZHGeneralni sponzor

Medijski promotor

Ostali sponzoriCaffe-pizzeria slastičarna Libertas Nova Bila

NK Široki Brijeg

HKK Široki Primorka

KK Široki Brijeg

HRK Široki

ŠK Široki Brijeg

banner_sksiroki

Turčinovići se okitili naslovom prvaka Širokog Brijega
Utorak, 19 Kolovoz 2014

Preko 4000 gledatelja pratilo je finalnu utakmicu Lige mjesnih zajednica Općine/Grada Širokog Brijega između Lijeve Obale i Turčinovića na Pecari. Nakon regularnih devedeset minuta nije bilo pogodaka, tako da su pobjednika odlučili udarci s bijele točke. U lutriji penala do naslova prvaka su došli momci iz Turčinovića konačnim rezultatom 3:4.

U prekrasnom ambijentu Pecare koji su priredili navijači ovih dviju mjesnih zajednica, gledatelji su mogli vidjeti dopadljivu utakmicu u kojoj su zaigrale i širokobriješke nogometne zvijezde poput Stanka Bubala (Turčinovići) i Marija Bazine (Lijeva Obala) koji iza sebe imaju uspješne europske karijere. Poseban šarm večerašnjem finalu dale su Mažoretkinje Široki, aktualne i višestruke državne prvakinje BiH koje su zaradile veliki pljesak.

Iako je po nekima Lijeva Obala vrijedila za papirnatog favorita u ovom finalu, Turčinovići su pokazali više znanja i umijeća na zelenom travnjaku. Turčinovići su u prvom poluvremenu imali nekoliko veoma izglednih prilika. Pokušavali su Stanko Bubalo, Zdenko Bilać, Ante Bubalo, Ivan Bubalo, Drago Bubalo, ali nijedna od njihovih lopti nije završila u golu Stipe Sesara. Lijeva Obala se uglavnom uspješno branila i vrebala svoju priliku iz kontri.

U nastavku je očekivano ritam utakmice pao. Turčinovići su imali blagu inicijativu. No,na razočaranje velikog broja svojih navijača rezultat se nije mijenjao. I u jeku napada Turčinovića, Lijeva Obala je zamalo povela. David Zovko je s nekih 20-ak metara silovito tukao i pogodio gredu Bubalova gola. Do kraja nije bilo većih prilika. Vrijedi jedino istaknuti odličan pokušaj Antonija Bilaća u 85. minuti, kada je njegov udarac teškom mukom ukrotio Sesar.

Nakon utakmice dodijeljene su nagrade najboljima u ovogodišnjoj ligi. Igračem finalne utakmice proglašen je Ivan Bubalo Buša iz Turčinovića. Najbolji vratar je Rade Bubalo, također iz Turčinovića, dok je najboljim strijelcem proglašen Danijel Kvesić iz Dužica. Najboljim igračem lige proglašen je Ante Marušić iz Lijeve Obale. Trofej za fair-play dobila je MZ Mokro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izvor: abcportal.info  Ivan KRALJEVIĆ / FOTO Ivan RAMIĆ