• Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg
  • Sportski Savez - Siroki Brijeg

Organizator

Generalni pokrovitelj


Općinski načelnik

 

Supokrovitelj

VLADA ŽZHGeneralni sponzor

Medijski promotor

Ostali sponzoriCaffe-pizzeria slastičarna Libertas Nova Bila

NK Široki Brijeg

HKK Široki Primorka

KK Široki Brijeg

HRK Široki

ŠK Široki Brijeg

banner_sksiroki

ODBOJKAŠICA IVANA SKOKO I BOĆAR NIKOLA MIKULIĆ NAJBOLJI ŠPORTAŠI ŠIROKOG BRIJEGA U 2013. GODINI
Subota, 01 Veljača 2014

Na tradicionalnom izboru najboljih športaša za 2013. godinu za najuspješnijeg športaša Širokog Brijega proglašen je  boćar Nikola Mikulić član Boćarskog kluba 'Široki', a za najuspješniju športašicu proglašena je odbojkašica Ivana Skoko članica HŽOK-a 'Široki Brijeg'.

 

Nikola Mikulić je stalni reprezentativac  seniorske reprezentacije BiH, kao i vrste U 23. Na prošlogodišnjem prvenstvu svijeta u Martique (Francuska) sa suigračem Ćorlukom (Grude) u disciplini 'Par klasično' osvojio je srebrenu medalju. Ivana Skoko se sa svojim klubom prošle 2013. godine plasirala u najjaču odbojkašku ligu na razini Federacije. Ivana igra poziciju libera, a početkom 2013. počela je trenirati mlađu sekciju u klubu, a koja broji preko 20 djevojčica u dobi od 12 do 15 godina.

Nakon 'Lijepe naše' koju je izvela Lucija Zovko, na tradicionalnom 13. izbor najuspješnijih športaša Općine Široki Brijeg za 2013., održanom u organizaciji Športskog saveza Općine Široki Brijeg prigodnim riječima se obratio predsjednik Športskog saveza Predrag Naletilić Cobra. Nazočne su prigodnim riječima pozdravili pokrovitelj izbora Općinski načelnik Miro Kraljević i Velimir Pleša Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru.

Priznanje za najuspješniju momčad u 2013., dobio je NK Široki Brijeg koji je u prošloj godini osvojio kup BiH. Priznanje je iz ruku Velimira Pleše Generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru primio Josip Bevanda direktor NK Široki Brijeg. Za najuspješnijeg trenera u prošloj godini proglašen je Ivan Mandić trener Karate kluba Široki.

Priznanja su podijeljena i za kategorije: nada godine djevojčice Iva Dominković Karate klub Široki Brijeg, nada godine dječaci Domagoj Marušić, Nogometni klub Široki Brijeg, najuspješnija kadetkinja je Gabrijela Begić Karate klub Široki, a najuspješniji kadet je Ivan Vukoja Karate klub Široki. Za najuspješnijeg juniora u 2013. proglašen je košarkaš Domagoj Bošnjak član HKK Široki Primorka, a za najuspješniju juniorku proglašena je odbojkašica Nikolina Šantić članica HOK Široki.

Posebno priznanje za razvitak i popularizaciju športa dobio je Bernard Jurišić športski novinar i urednik portala sportnet.hr. Bernard Jurišić jedan je od pokretača Sportneta i njegov dugogodišnji novinar, urednik i kolumnist. "Umjesto traženja načina da se na uspjehe sportskih radnika i klubova u srcu Hercegovine pljuje u Sarajevu, a žmiri u Zagrebu, dvije države mogle bi biti ponosne na činjenicu da ih povezuje uspjeh jedne male, složne i dokazano sposobne sredine kakva je Široki Brijeg", napisao je Bernard u jednoj od svojih kolumni.

Priznanje za fair-play dobio je HRK Široki. Priznanje je Mihovilu Bilaću treneru HRK Široki uručio fra Stipe Biško župnik župe Široki Brijeg.

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkog športa temeljem odluke Uprave Športskog saveza dobili su  Ivica Ivo Banožić, Ante Tonćo Banožić i prof. Jozo Skoko. Odlukom Upravnog odbora Športskog saveza posebna priznanja za postignute vrhunske rezultate dobili su karatisti Ivan Kvesić i Anđelo Kvesić, atletičar Luka Šakota i rukometaš Frano Slišković.